2018_03_15_MAB46873.jpg

Harper Road townhouse, London SE1

Project Name: Harper Road

Location: Borough, London SE1

Year: 2018

Status: Completed

(photography credit: Michelle Beatty)

This town house in the heart of The Borough, SE1, had not been modernised since it was built in the 1980s. The cellular layout felt cramped and dated and there was not enough storage for this academic, sporty family. They needed more space, more light and more storage, plus a loft extension to function as a guest suite.

The ground floor is the hub of the family but the conservatory suffered from extremes of temperature making it uncomfortable for most of the year and the space was constantly cluttered. We opened the area up and installed a German designed Winter Garden. This has its own integral weather station so the temperature is consistent with the rest of the house making it comfortable and also more efficient. The kitchen was redesigned with bespoke cabinetry and a large poured concrete worksurface. Concrete is a luxury but is incredibly durable and easy to maintain. Especially important as this area is the centre of family life, where the family cook, do homework and socialise. In contrast, a snug study was created across the hallway for quiet study, private work and music practice. Custom designed cabinetry has been created for the hallway, study and kitchen/dining area, ensuring they stay clutter-free.

As well as a refurbishment of the bedrooms and family living room, the large loft space at the top of the house was converted into a guest room with ensuite bathroom. Large (better description!) windows frame the beautiful Georgian terrace and Shard beyond. Inset lighting and exposed beams have been used to create a feeling of space in this peaceful part of the house.


Contact Us